Domů » Blog » Paella

Paella

Paella je u nás mylně pokládána na španělské národní jídlo. Není to tak. Paella je ve Španělsku považována spíše za regionální jídlo z oblasti Valencie. Nabízí se tam opravdu na každém rohu a bylo by škoda tuhle dobrotu neochutnat. Je potřeba však říci, že do té pravé paelly patří krevety, slávky, kalamáry a další ryby. Kdo mořské potvůrky nerad (jako já), musí se spokojit s variantou "without seefood". Ale i tak je to výborné. Paella se vaří ve velikánských pánvích a podle objemu pak záleží, pro kolik lidí se vaří. Minimum jsou dva lidé.

Pravá paellaPravá paella

Tak jsem doma zkusil paellu taky uvařit, nakoupil jsem kulatou rýži a další suroviny, ale znáte to, není to "ono".

Domácí paellaDomácí paella

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace